February 27, 2009

Kärt barn...många namn

visst är det väl så att de flesta av oss har egna o personliga smeknamn på många saker.

Lika roligt förvånande är det att upptäcka andras förkärlek till vissa uttryck för saker o ting, när de också återkommer i olika skepnader med samma smeknamn.

Som när jag ville köpa denna lampkjol på Solgården. Jaha, en Tussiluss, säger damen i butiken och försvinner in på lagret. Jo, den ser nog ut som en sån, tänker jag. Söt är den i alla fall. 

Eller när jag skulle beställa nyckeltofsar av en leverantör från Beacon Hill, som skämtsamt kallar dem för just "små Tussilussor". Jag nickar i telefonen och undrar vad som pågår...
Det är ju så att att kära misse i huset har många namn, ett av dem är just "Tussilussen". 
I alla fall i det här läget, men det brukar gå bra med Mumsemoj, Gullgurka.....han lystrar till det mesta bara tonläget är rätt, den lilla rackaren....husets mästare.

Tussilussens matte,
Ia

February 20, 2009

Om ......

si sådär några månader kommer den spirande våren tillbaka igen till oss.

Kan inte låta bli att minnas lite doft, ljud och solstrålar. 
De som är så intensiva, bedövande och fulla av liv, snart är vi där......

Då skall köksverandan få återta sitt huvudsäte i huset, med en reparerad husmor.

På återseende,
Ia

I am truly longing for spring to return, especially when looking at some pictures taken of the porch in my backyard last year......it's only a few months away.

February 15, 2009

Omedvetet.......

Så är fenomenet igång igen när dagsljuset blir intensivare för varje dag, vi påverkas av det utan att riktigt vara medvetna, i valet av färger, mönster och inredning........
Så här gick det av bara farten i vår verkstad häromdagen.......jag har absolut inga problem av kundens val.....jag bara ler och njuter.....ser fram emot att hugga in i detta lilla projekt.

Har inte heller något emot dessa kombinationer av material av krispig siden  och ljuvlig linnevoile, de har olika brodyrmönster och möter upp varandra alldeles lagom i form o färg.

Konsten de allra flesta gånger är att skapa en lätt asymmetri som är behaglig för ögat och känns rätt i kroppen. Jag talar om den ständiga balansgången som så enkelt kan tippa över.

Tapet från Designers Guild och tyger från Colefax&Fowler, båda brittiska företag.

Omedvetet medveten, eller kanske tvärtom,
IaI am today referring to the Scandinavian daylight, now returning lavishly.
And it has often ocurred to me how influenced we are by this pfenomenon when making our choices for interior decorations at this time of year. 
However, it is to remember very specific in this part of the world and very often I find myself and my customers unaware of the situation at the start......these are pictures from the other day as we made some picks for a project. The Daylight is back and the days are getting longer by the week


February 04, 2009

Tankehörna.......


Oftast när arbete hopar sig och toppar med mycket annat runt om sig, som brukligt blir, tenderar mitt hem att förfalla och bli förfärligt stökigt.

Jag får då ett behov att en liten städad och välordnad hörna vid reträtt för min kaffe paus och annat som behöver en klar hjärna.
Just nu får ett hörn av matbordet i köket tjäna detta behov och jag petar bort sånt som stör mig och min lilla värld av ordning. Dessa små fristäder i huset byter plats med jämna mellanrum för att tjäna sitt syfte i våra ständiga renoveringar.

Min kära mor brukar undra lite käckt när hon dyker upp, när vi ska bli klara.

Från Ia's lilla vrå


An accomplished part of the kitchen, to serve as my tidy little corner, in this house of eternal renovation.