July 21, 2009

Ler o långhalm.....

min katt o jag, speciellt när han är nyopererad och har tratt. Efter senaste ingreppet i lördags har han agerat plåster på mig och följer mig som en skugga om dagarna här inomhus. Dörrarna hålls stängda och jag vaktar idogt hans fenomenala skicklighet att kränga av sig tratten (som är rätt hårt knuten efter vishet)  på 2 röda sekunder. 

Jag tänkte jobba lite med att klippa tyger hemma i huset, men det hade inte Kletus tänkt sig utan  placerat sig tungt halvsovandes med kisande ögon mitt över härligheten av både Mulberry och pälsplädar som skulle fodras.  
Lite kli på magen är ju aldrig fel i alla fall och man kan passa på att inspektera skadan, som läker fint.
Tänk att en renrakad kattmage kan vara så len o gosig.

Syster Ia

The house cat has recently had surgery and is being most devoted, taking the opportunity  to have a nap on my expensive fabrics. There was no job performed today, I'm much to softhearted......  11 comments:

Renae said...

Ingela,
Oh such a sweet kitty...of course no fabric is too expensive for our pets! We just have to get the lint roller out and roll away the hair!
Blessings...

mormorelsie... said...

Vilken liten sötnos!!!
kram
ninni

Peters Projekt said...

Go´morron Ia!

Vilken härlig myspysing Kletus ser ut att vara när han vräker sig i mattes pälsplädar! Helt rätt att få lov att hindra mattes tygklippande då. Kan tänka mig att hans mage är riktigt mysig att stryka handen mot. Ungefär samma känsla blir det när vi rakat ovandelen på Melvins öron - då är han oftast dessutom nyschamponerad. Åh, då doftar han som en riktigt gosig snuttefilt ;)

Apropå gammalt & stött eller shabby chic. Häromdagen läste jag hos en bloggare följande: "Jag hatar eufemismer! Alltså, efter en koll på Blocket - vad f-n är "shabby chic"? En omskrivning för en sliten gammal möbel, det är vad det är. Ska jag betala extra för att den är sliten?"

Jag kunde inte låta bli att le. Han har verkligen inte sett tjusningen med att ta hem en gammal pryl, som använts och slitits genom åren och som har en inbyggd historia.

För övrigt har jag förstått att du inte bangar när det gäller att fixa till hemma eller få tag på en speciell pryl, som du bara måste ha. Det gäller att gilla läget eller att vårda kapitalet när man har hus, som du sa´.

Vilken härlig träff ni verkar ha haft i Dalarna. Kan tänka mig att det var mycket skratt mellan plättuggorna.

Ha en fin fortsättning på sommaren Ia (eller skall jag säga pelarkramaren? En trädkramares motsvarighet bland stilhistoriker . . .

Peter :P

P.S.
Vad glad jag blir över att du finner mina inlägg underhållande!

Paris Atelier said...

Oh Poor Kitty! Well wishes to you and the little cat. I hope he is better soon to return to work! :)
xoxo
Judith~

rosenskära said...

Morrn där!

Han är så underbar er herreman, vet verkligen hur man njuter av livet.

Sune har börjat låta oss sova till 9, vilket är storsint av honom, annars brukar reveljen gå vid halv 7. Han fyllde för övrigt två i måndags och firade med några extra skivor skinka.

Kramar
L

Anonymous said...

Cara Ingela,

Nu kommer nog smeknamnen fram... gulleplutten o s v. Finns ngt omkligare an en sjuk hemmakatt (eller hund)? Och finns det ngt gosigare an en nyklippt katt- (eller hundmage)? knappast. Pyssla om och gosa!!! Visa snart en plad!!!! Can't wait. Nu styr jag mot Sthlm o mammas 90-arsdag. Ater om en vecka. Bacione, Ingrid

Lusthuset said...

Stackars lilla kisse...tur att han har dig. Katter är verkligen fenomenala att ta sig fram med strut på huvudet. Vår katt kunde klättra upp på översta hyllan i bokhyllan, med struten på huvudet. Där låg han och hade fin utsikt över vad som försegick i hemmet. Hur han kom dit begriper jag inte. Hoppas att du snart kan befria honom från den och att det läker fint. Han tycks ju ha det bra. Ha en skön kväll. Kram!

Mamma Millan said...

men stackars lila sötnos då;)

kram millis

Lilla huset på prärien said...

Åh lilla Kletus! Ja opererad är han men ingen katt kan väl ändå ha det bättre än han har! :) Och han ser verkligen ut att må gott där bland alla filtarna.

Här har vi haft monsunregn idag, hur har ni haft det?

Kram Jenny

Lilla Blanka said...

Halloj Syster Ia!

Men vilken liten sötnos, man vill bara ta upp och krama om den lille rackarn..♥

Long time no see skulle jag vilja säga. Har missat en massa här inne ser jag :o

Nu skall jag "läsa ikapp" mig lite :)

Kraaaam
Mia

Tulipa said...

Hej Syster Ia!
Vad du tar väl hand om den lille godingen!
Tänk så gott han får vräka sig där och läka...
Jag skulle sy stolsöverdrag (en tanke och tre urklipp hittills) och sen hann jag inte mer, men äldste katten tog genast kommandot och vräkte sig där i tyghögen till natten... Hinner inte vända ryggen till så är de framme och snokar upp bästa liggplatsen för tillfället!

Har du tappat greppet om plåtarna?!
Det hade jag också tills jag fick semester och hann slita lite på dem igen! Smakar bra! Lavendeln kändes väldigt rolig att använda. Och så vacker och välsmakande. ..mmm...Ut i buskarna med dig!

stor kram Mariette