November 26, 2008

Bagarn's barn....

En del må ha funnit ut att mina arbetsdagar oftast är i textilens underbara värld....faktum är dock att man blir, som bagarn's barn eller var det skomakaren.
Listan vad man skulle vilja åstadkomma till sig själv blir längre med åren, numera stannar den oftast i huvudet på en visionär. En del saker har dock hunnits med genom åren och som är lite tidslösa och har sin funktion året om, med en liten enkel variation.
Mina överdrag till köksstolarna får under sommarhalvåret ( nåja fram till idag) visa sin grova linnesida. Detta härliga grova antika ungerska linne har charmat mig under många år...är ett återkommande inslag i hemmet, nästan beroendeframkallande.
Men idag har jag vänt på sidan och invigt vintern. Dom har blivit väl insuttna, de lockiga lammskinnen genom åren. Slitaget är en del av charmen.....eftersom jag är en fegis under julen, så blir detta en betydande tecken i vårt hems dekoration under vintertid.
Nu har jag sedan ett år (det går inte fort) en ny idé, som jag hoppas att det kommer att finnas tid att förverkliga.
Imorgon blir avgörande, då jag får veta om det finns material till mig för att tillverka ett fålltäcke i detta grova mjuka linne med andra sidan av vita lockiga lammskinn.

Vid nål o tråd,
Ia


Today, winter has been introduced in the house by turning sides on the loose chair covers. The handspun, floppy Hungarian linen is antique and adds a beautiful contrast to the texture along with the white curly lambskin.
My occupation in interior design, is of the fact, that I rarely find the time to have things made for myself. To be more correct - it takes an eternity to have things done.......

10 comments:

Lilla huset på prärien said...

Åh vad underbart!! Jag älskar linne och jag älskar fårsinn!! Superfina stolsöverdrag! Åhh det där linnet skulle jag vilja ha fina kuddar av, och en snygg gammledags gardin till köksfönstret! Grymt fint! Säljer du sådant?

Kram Jenny

Ninni said...

OI! Jag kan bara instämma, jag älskar linne och fårskinn. Detta vackra linne påminner om de gamla lakan i oblekt grovt linne som jag fått av en bekant. Oanvända(!) var de då, jag använder dem som dukar. Var köper du det här? Helt fantastiskt...
Om man skulle behöva fylla på tygförrådet...
Boa noite! Um abraco Ninni

rosenskära said...

Vilken fin kombination. Får man fråga - vad är ett fålltäcke? Syr du själv eller lämnar du vidare?

Tack för komplimangen om tavlan!

Lena

Peters Projekt said...

Hejsan Ia!

I denna sena timme beslutar jag mig för att besöka en av mina favvobloggar och lämna en kommentar.

Måste med en gång ställa dig en fråga: Var hittar man ungerskt linne? Antikt dessutom! Här kan man prata om en sann gourmet i textila sammanhang - Ia alltså ;)

Det är ju helt fantastiskt med en kvinna och hennes hem där det tycks som att inget finns där av en slump. Antikt, historiken bakom, kunskapen som grund att uppskatta detaljerna etc. Det känns härligt genomtänkt utan att för den sakens skull vara överdrivet. Kort sagt gediget utfört!

Fast man kan väl inte förvänta sig något annat från en bloggerska vars profiltext innehåller bl.a. "... med fokusering på textil inredning och färgsättning, med stilepoker som specialité.". Bara det alltså! Å dessutom gillar du Chris Rock. Jag satt precis och skrattade mig fördärvad!! Sicken kille - han får verkligen till det! Tack för länken!

Jag bläddrar mig igenom din blogg, läser i kapp mig och blir som vanligt underhållen. Härlig kombination av text & bild, information & kunskap. Infotainment helt enkelt. Noterade förresten att det fallit bort ett par bilder i inlägget "Vackra vita vinterskrud".

Apropå antika ting, så fann jag här hemma riktigt gamla saker i sågspånet mellan bottenvåningens tak och övervåningens golv. Oj, så spännande!

Nu blir det kudden - klockan blev visst för mycket . . .

Ha det gott Ia - det var härligt att återse din blogg!

Peter :P

Anonymous said...

Cara Ingela,
Underbart med fårskinn och linne. Var får Du tag i det ungerska linnet? Avslöjar Du nog inte.... Jag hade tills för ett par månader sedan ett överkast i fårskinn (dubbelsäng!) med vadmal på baksidan. Efter 20 år var det utslitet. Lade det i en soffa för hundarna att nussa på. Vår hanhund tog ett skutt och.... ja gissa... Det fick slängas. Vill så gärna ha ett nytt!!!!!! Bacione och njut av advent! Ingrid

Lilla huset på prärien said...

Du - blev det förresten vitt eller pärlgrått till ditt lilla projekt?!

me and alice said...

Hej Ia!
Har nu äntligen återvänt och vaknat upp till mitt rätta jag igen efter semestern...*fniss*

Det var de vackraste stolsöverdrag jag någonsin har sett!!!
Just sådant grovt linne ger mig ståpäls direkt!! Såå fint...
Kan bara föreställa mig hur vacker en pläd i samma kombination kommer bli...
Hoppas du haft en härlig första advent!
Kraam Susanne

rosenskära said...

Nu blev jag glad att du skrev "när vi ses..." och inte "om vi ses..."!

Och dina dynor är alldeles, alldeles underbara!

Sune får du kela med hur mycket du vill. Han hoppar inte upp i knät men slänger sig framför fötterna på alla som kommer in!

Kram/Lena

Patricia Gray said...

I know what you mean about 'finding the time to have things made for myself'. It is an occupational hazard.

Karin Krut said...

ååh så vackert :) jag förstår din kärlek till det linnetyget. Kombinationen är verkligen oslagbar :)
Ha en skön vecka
Kram Karin