November 09, 2008

Den här är till er......tjejer.

Är bilden inte näpet bedårande, det är lätt att drömma sig bort och bländas av skönheten.
Ja varför inte, men nu är detta en dam av mycket starka kaliber, som kan få vara en förebild för alla de starka och innovativa kvinnor runtom i världen och i vårt avlånga land.

Alla vi kvinnor har en styrka i oss och vår vardag.

Så sträck lite på er idag och känn efter......visst är det så, litet eller stort!

Den bedårande lilla damen, Madame de Pompadour har en stark personlighet och den berättas nu även av Herman Lindqvist och hans nya bok..

Många bedrifter kan tyckas vara omdömeslösa och fyllda av maktbegär i denna tids Frankrike,
men det som fascinerar mig är hennes omtanke och starka vård om kulturens alla konster.
Allt från mode, arkitektur och författares väl och leverne beskyddade hon, än idag får vi ta del av dessa fantasktiska skapelser och låta våra sinnen njuta en stund.

LÄS för guds skull och njut av detta spektakel.........

Nåväl, jag avslutar med en bild på vi kvinnors styrka.
Dessa franska varelser kan väl få vem som som helst av oss att gå genom eld o vatten för våra kära och nära, när det gäller..... Lene som har Butik Sophie i Danmark har försett mig med dessa.....som får bli påminnelse om vår kraft och intelligens......eller kanske också Yes, we can.

Mycket har sin relevans, men imorse kom det ett mail utskick från en väninna och stark, positiv personlighet, som fick mig att le mitt i frukosten.....Sista raden att man som 80-årig gammal dam, äntligen hade slutat oroa sig om hur man såg ut i spegeln.

Hon tog på sig lilla hatten, för att gå ut och ha lite kul.......så kanske ska vi ta på oss hatten redan nu, eller vad säger ni, tjejer.

Ia


This is a post in favour for all the women, strong and innovative.

I am letting Madame de Pompadour in the lead, as there is a new book being launched by it's Swedish author, Herman Lindqvist. He is, since many years a citizen of Paris and has a remarkable way of telling us historical perspectives in an enchanting manner.

This book might not be found in other languages yet......but there are many other books and authors worthy to read, telling us the spectacular life of this lady, the great love of King Louis XV, but never his queen to be.

9 comments:

rosenskära said...

Tack snälla Ingela för att du delar med dig av lite av allt det vackra du har i ditt hem. Det känns ibland som att du har outtömliga lager att ösa ur, det ena vackrare än det andra. Allt har sin historia och är valt med kärlek och säker hand.

Nu hörde jag av Jenny att ni ska dejta i storstan till helgen! Hade gärnat varit med och träffat kvinnan med stort K!

Kram Lena

Lilla huset på prärien said...

Madame de Pompadour... ja, jag kan inte stoltsera med att jag vet så mycket om henne. I skolan minns jag med glädje historielektionerna som var ett av mitt favoritämne. Nu i dagens tid hinner jag inte ens öppna dagstidningen många gånger och det blir många "det ska jag göra sen"-tankar hos mig. Men den där Herman Lindqvist har många böcker som jag tänker läsa sen kan jag tala om! :)

Fina eldhundar!!

Kram Jenny

Anneli said...

Visst hade jag sett bilden på den sköna damen förr, men känner mig väldigt tom på kunskap vad gäller henne...älskar för övrigt Herman Lindqvists historieböcker och har samlat på mig några...underbar läsning!
Ja, på med hatten bara...livet är till för att levas! Och du...visst har dina eldhundar vandrat en lång sträcka - dom har till och med varit här hos mig och vänt innan de nådde sin slutgiltiga plats i ditt vackra hem!

Kram

Vitbalansen - Helena said...

Tack för ännu en historielektion - nu även med inbyggt peptalk! Det kan behövas :-). Tack också för lycka till:et och grattiset. Vi hade en härlig lördag, Juvelen och jag :-).

Kram från Helena

linnea-maria said...

Oh vad spännande, jag rusar till bokhandeln!! :)
/linnea-maria

Fredrika said...

Hejsan, vilka underbara inlägg du gör. Här får man inte BARA inredning och det är såååå kul! Trevlig helg!
/Fredrika

Paris Atelier said...

Such a beautiful site & fantastic post! Thank you for giving me a dose of beauty for my day! Lovely!
Judith

Malin/Vita hjärtan said...

Hej!
Hittade hit via Lilla Huset på Prärien. Kul att hitta en ny blogg, ska kika runt lite.
Kram Malin

Patricia Gray said...

I am all for using strong women as positive role models for our lives. Good Post! Thanks for your comment on my Blog.
Kind Regards
Patricia