December 15, 2008

Vättarnas väsen....

Så kryper de fram från sina gömmor mina små gårdstomtar, de som enligt gammal sägen skulle fördrivas innan ny mark togs i besittning. Lyckades man inte fördriva vätten,
gällde det att försöka leva i fred med denne och behandla honom väl. I gengäld såg den lille gårdsvätten till att ordning o reda rådde på gården.
Så kanske det har varit på denna "Mellangården" förr om åren, idag ligger husen rätt så tätt, som brukligt är i storstadsområden.
Och jag....jo, jag klemar rätt duktigt med mina små vättar, som får vara med inomhus för att fira högtiden med oss alla i familjen.

Jag vet inte om den här kan klassas som julpynt, men den blev liksom över....

Med hjärta
ns lust, Ia

The old myth tells us about the little brownie, who was to be expelled in favour for the new land to be claimed. If one failed to do so, you were to forever live in peace and respect with the little man, treat him well. In return the brownie would reign for order and justice on the farm.

8 comments:

Lilla huset på prärien said...

Söta små tomtar du har (vättar). Själv är jag hjärtans förtjust i de olika varianter av skäggtomtar som finns. Tänkte plocka fram dem från källaren imorgon. Idag har jag släpat hem granen :)

Ha det bäst kära Ia!

Kram Jenny

rosenskära said...

Jaså du Ia, du är en liten tomtemor? De där vättarna trivs nog fint hemma hos dig, skulle tro att de gnäller ganska duktigt när de blir undanstädade...!

Kram/Lena

Peters Projekt said...

Hejsan Ia!

Så´na härliga tomtar!!! Riktiga vättar liksom. Var kan man få tag på de små liven? Eller man kanske bara skall invitera dom så att dom självmant tassar in?

Vad fin kissekatten är där jämte mosskronan! Å vad ståtligt stilig er vita kökspjäs är! Vitsåpade golv dessutom. Jag förstår att ditt sinne finner ro.

Jag hoppas att er jul blir minst lika rofylld och att ni tar er tid att bara vara. Varm glögg, russin, mandel, tända ljus, kissekatten vid sidan och bara njuta av hemmet . . .

Varmaste hälsningar

Peter :P

Cote de Texas said...

You have such a beautiful blog!

thanks for your comment today!!
Joni

me and alice said...

Hej Ia!!
Vilken härlig stämning du och dina inneboende vettar har fått till det... Här hemma har jag några gamla rackare som kommer fram varje jul!!
Underbara skapelser du gjort i mossa till dina urnor!!
Puss o kram Skumbanan/ Susanne

Monique said...

Hej !!
Åh,vilken superläcker blogg..!!!!
Tack snälla du för kommentaren...värmde verkligen...känns lyxigt att få flera komm. från underbara bloggar såhär på en gång...!!!
eftersom jag ännu inte "grejat" en mätare heller, så får jag ett litet "hum " om att någon hittar dit......
Och vilken tur att du kommenterade, för annars hade jag aldrig hittat hit.......den här bloggen gillar jag verkligen......annorlunda,helt i min smak.....
Jag är en sån som gillar mycket olika saker...och kan finna något vackert i allt jag ser......medan de flesta kanske har EN smakinriktning och stil(vilket antagligen är bättre...!!!)vilket innebär att en del länkar till liknande bloggar.
Nu kommer du att få "dras" med mig framöver....
Jag lämnar nästan alltid kommentarer, för jag har alltid ansett att det varit viktigt.....det är ju den enda "feed-back" man får.....
Sist men inte minst......min blogg kommer att bli ganska internationell av förklarliga skäl, så jag hade tänkt skriva en rad på eng. på slutet,för att summera väldigt kort...så som jag ser att du gör....det verkar ju fungera väldigt bra......
ha en översättn. även på italienska däremot avstår jag ifrån,eftersom det verkar helt hysteriskt........
Men jag "kör in den " först ett tag på svenska.....är även helt oduglig när det gäller datorer...så det här är en utmaning för mig, på fler fronter....
Ja, du detta blev långt.....
I fortsättningen lovar jag att de blir kortare....!!
Kram på dig i alla fall....
Monica
Jag får väl länka till dig( ska fixa en lista så fort jag hinner...

Ninni said...

Vättarna, har du gjort dem själv eller köpt dem? De är helt underbara! Jag gillar speciellt de helt grå.
Boa noite! Ninni

Skatan said...

Tittar bara in för att njuta av text och bild...

Sov gott!