February 15, 2009

Omedvetet.......

Så är fenomenet igång igen när dagsljuset blir intensivare för varje dag, vi påverkas av det utan att riktigt vara medvetna, i valet av färger, mönster och inredning........
Så här gick det av bara farten i vår verkstad häromdagen.......jag har absolut inga problem av kundens val.....jag bara ler och njuter.....ser fram emot att hugga in i detta lilla projekt.

Har inte heller något emot dessa kombinationer av material av krispig siden  och ljuvlig linnevoile, de har olika brodyrmönster och möter upp varandra alldeles lagom i form o färg.

Konsten de allra flesta gånger är att skapa en lätt asymmetri som är behaglig för ögat och känns rätt i kroppen. Jag talar om den ständiga balansgången som så enkelt kan tippa över.

Tapet från Designers Guild och tyger från Colefax&Fowler, båda brittiska företag.

Omedvetet medveten, eller kanske tvärtom,
IaI am today referring to the Scandinavian daylight, now returning lavishly.
And it has often ocurred to me how influenced we are by this pfenomenon when making our choices for interior decorations at this time of year. 
However, it is to remember very specific in this part of the world and very often I find myself and my customers unaware of the situation at the start......these are pictures from the other day as we made some picks for a project. The Daylight is back and the days are getting longer by the week


15 comments:

rosenskära said...

Alltså jag förstår ju att du har tystnadsplikt gentemot dina kunder, men man blir ju GANSKA nyfiken på var så vackra gardiner ska få hänga...

Kanske att du t o m är hovleverantör...? Skulle minsann inte förvåna mig det minsta.

Idag var jag en snabb sväng på visning av allmogeauktionen på Helsingborgs Auktionsverk. Jag känner mig ganska kass så jag orkade inte ställa mig i anbudskön. Där fanns mycket fint, bl a ett fantastiskt fint slagbord i svart i perfekt skick och ett mindre matbord med lådor och underbar patina. Danska kryddburkar i vitt med svart text...

Ja, ja, de får göra någon annan lycklig.

Jag har i vart fall gett mig själv en valentinpresent - en slipmus med en massa specialslipar, så nu kan jag snart sätta igång!

Bacillkram/Lena

MARIA said...

Ljuvlig kombination. Förstår prcis vad du menar. Men denna kombination blir vacker även i vinterljus. Lite problem i höstfärger utanför fönstret men då får man ju två, tre årstider på en gång. Vackert med gurragrå möbler.

Du bjuder mig på den kvinnliga looken medans jag håller på med den maliga just nu.
Kram Maria

Lilla huset på prärien said...

Medvetet omedveten? Går det att vara det Ia? Nja...

Men jag tycker att tygerna är helt fantastiska!! Så vackra, vilket arbete! Krispiga och lätta, tänk att få svepa in något fönster i sådanda.

Hade en HÄRLIG dag på auktionen igår. Ingrid är fantastisk och jag fick med mig någonting litet som jag ska hämta idag :) Fick Ingrid att lova att inte bjuda på den *ler*. Men jag lovar - hon hade minsann att bjuda på ändå! :)))

Kram Jenny

Monica said...

Hej !!!!!
Oj,oj, vad vackert....!!!!!!
Fråga mig , om jag gillar brittiskt.....
Och vad härliga ,vårliga färger......
Lycka är vackra tyger......
ha en trevlig vecka.....
Kram,
Monica

Monica said...

Hej !!!!
Ja,maken byter nog ut snön mot min balkong.......
Men det ser somrigare ut än vad det är.........min balkong ser ut så här HELA året.......alltså murgrönor.......och annat grönt och vissa blommor håller sig året runt....eftersom det inte går under noll-gradigt här...och nu i februari-mars,om det kommer lite sol , kan det vara trevligt vid 12-tiden,för min balkong har väggar o tak , så det är lä..........
Men jag lovar.....du sitter INTE här ute i januari......
Men snart så......
Kram,
Monica

atmosphere said...

Omedvetet medveten... eller tvärtom. Hur var det nu...
Äntligen, hade jag det stora nöjet att träffa Jenny. Något som jag velat göra så länge. Din beskrivning, om en underbart härlig, sprallig tjej stämde hur bra som helst. Men som vanligt, räckte inte tiden till. Vi var ju faktiskt på auktion också. Inte alla uppskattade vårt pladder under auktionen gång, men lite får de väl tåla. Jenny fick sitt lilla skåp (läs stora). Nu tycker hon nog att jag kastar sten i glashus, och det stämmer ju...
Kan berätta att vi fyllde två stora transportbilar. Har aldrig köpt så mycket på en och samma auktion tidigare. Utförlig rapport följer.
KRAM, Ingrid

Anonymous said...

Cara Ingela,

Maste vara underbart att fa satta nal o trad i ett riktigt kvalitetstyg. Blommer och ornament ar inte min stil, men kanslan for/i ett kvalitetstyg ar densamma. Stilla undran.... hur gor Du, om Din kund inte har Din kansla for stilkoordinering??? Tar Du fram Din dimplomatiska sida och far kunden pa Din sida, eller ...?
Bacione, Ingrid

Love Your Homes said...

Cara Ingrid, nja diplomati sitter i ryggraden, men skulle aldrig övertala min kund att tycka som jag, det är rätt ointressant....det gäller att hjälpa kunderna att hitta en bra balans och vad de trivs med.

Bacione
Ia

Handplockat said...

härlig blogg du har och toppen länkar
ha det bäst

Gårdsromantik said...

Så vackra tyger!

Vilken underbart jobb du har!

Kram Maud

Mélanie said...

I love this DG collection and I think we made a project with the colefax's fabric , look at the slide show http://enseignedegersaint.typepad.fr/provence/2009/01/with-honor.html

Ninni said...

Oi,
vilka härliga tyger...Kanske lite för romantiska för min stil men ibland behöver man även sånt:)
Tack för musiktipset! Underbar, jag gillar verkligen mycket den brasilianska musiken. Älskar Elis Regina & Tom Jobim i "Aguas de Marco"
http://www.youtube.com/watch?v=xRqI5R6L7ow&feature=related
Um abraco,
Ninni

Charlie said...

Gorgeous prints. I love the embroidered fabrics, the ecru on white is very subtle it is so pretty.

MARIA said...

Läckert och krispigt. Jaha är det dit de ska gå. Appropå städningen så skrev jag ju snart. Inte riktigt där ännu.
Kram

Maryam in Marrakesh said...

Love the airy white floral fabrics. So delicate!