February 04, 2009

Tankehörna.......


Oftast när arbete hopar sig och toppar med mycket annat runt om sig, som brukligt blir, tenderar mitt hem att förfalla och bli förfärligt stökigt.

Jag får då ett behov att en liten städad och välordnad hörna vid reträtt för min kaffe paus och annat som behöver en klar hjärna.
Just nu får ett hörn av matbordet i köket tjäna detta behov och jag petar bort sånt som stör mig och min lilla värld av ordning. Dessa små fristäder i huset byter plats med jämna mellanrum för att tjäna sitt syfte i våra ständiga renoveringar.

Min kära mor brukar undra lite käckt när hon dyker upp, när vi ska bli klara.

Från Ia's lilla vrå


An accomplished part of the kitchen, to serve as my tidy little corner, in this house of eternal renovation.

17 comments:

Ninni said...

Oi,
den lilla vrån ser inte alls tokig ut den...Där skulle också jag kunna få en stunds avkoppling.
Skönt när man kan blunda för resten av oredan.
Grandes abracos,
Ninni

rosenskära said...

Känner igen det, jag behöver ordning för att må bra, åtminstone, som du säger, någonstans i huset!

Ska mala några bilder på sekretären, det är en vacker färg men den har stått utomhus, i ett garage och färgen är sådär skäckig, du vet matt på några ställen, blank på andra, en massa vattenmärken osv osv. Vi får se, den får vara som den är tills vädret tillåter mig att stå ute och slipa! Faktiskt charmigt med lite färg...

Har haft en bra dag idag, läst fina tidningar (älskar Hem&Antik), bläddrat i "De svenska antikviteternas historia" som jag lånade på bibblan (vill ha!) och bakat en underbar mjuk kardemummakaka som jag hittade hos Lisbeth i Bagarstugan (bloggen). Det var populärt när barnen kom hem från skolan...

Hoppas allt är väl annars! Vi ses snart *stort leende*

Lena

Lilla huset på prärien said...

Jag förstår dig helt och hållet Ia! Det är så skönt att man i alla fall har en liten hörna som är sådär riktigt fin och ren - härlig att vara i! Så gör jag också... hela huset kan vara kaos men tex i sovrummet dammtorkar jag och fejjar, bäddars sängen och har vackra blommor. Ibland blir det köket osv. :)

Stor kram Jenny

P.S. Jag blir nästan förbannad på dig när du visar den där fina kronan! D.S.

Anonymous said...

Cara Ingela,

Jag tror att Du, som jag, har ordning "pa ytan" - att doma av Dina skona interiorer. Tiens, njut av kaffepauser i Dina horn och vrar. Bacione, Ingrid

CHÂTEAU DE KONSTANSE said...

Det er det som er så deilig med interiør...en blir aldri ferdig...huset er stadig i bevegelse, og holder seg levende sådan:-)

Koselig krok du har på kjøkkenet!

Og må si du er hakket mer eksotisk en meg...badekar selv importert fra Kina er det nok ikke mange som har i Skandinavia;-)
Har du klart det, er resten av verden en lek*s*


Ha en deilig torsdag!

A home far away said...

Så underbar vrå, förstår att du sitter där ofta o länge:-

Kram Gunilla i Singapore

Monique said...

hej !!!!!
Oj,oj,det här var fint......
verkligen en vacker vrå...jag ser alltid till att ha vardagsrummet i ordning......så där sitter jag o kopplar av med tidningar o en kaffe.......resten av hemmet har en tendens att samla på sig "skräp"......
Nästa vecka tänker jag ta er med på en tur till parkerna som finns här.........ja, några stycken i alla fall.......kan det va nåt ???
Jag vet ju att det finns intresse för Rom .......och inte bara mitt hem , såklart.....så därför kommer det att dyka upp bilder då o då på "stan".......dessutom är det kul.....och det finns sååååå mycket att fota här........en aldrig sinande källa......
ha det bra,
Framåt våren kommer nog också en del tips på restauranger,hotell o shopping...eftersom jag fått förfrågningar på det redan.....
Kram,
Monica i Rom

Karin Krut said...

Hmmm... blir man någonsin färdig ;) Vilken bra idé med en hörna som är fin och förskonad från röra.. här finns inte många sådana men jag ska definitivt härma dig :)
Ha en skön helg
Kram Kairn

Ninni said...

Ola!
Tack för tipset om Tabary! Wow! Där finns mycket i min smak, både rost, gammal virke och spröjsar...
Bom fim de semana!
Ninni

Monique said...

Hej !!!!!
Åh,nu fick jag mig en titt till, på det här fina........
Ja, du mannen här........äh.....jag struntar i honom.....jagfortsätter att måla.....och nej....han kommer inte direkt från någon högre kulturell eller kreativ...mor....min svärmor.....tycker det är tillräckligt tillfredställande i livet att städa och ordna i garderoben.........det har hon sagt såååå många gånger.....man mår ju såååååå bra av att hålla i ordning hemma och plocka och så ,har hon alltid sagt......
Gör man....????!!!!
Kram,monica

Lilla huset på prärien said...

Mmm... bara jag. Sitter här och njuter igen och förstorar upp bilden. Förstår att du aldrig kommer att göra dig av med den kronan... den är fantastisk! Hoppas att jag hittar en liknande en dag :) Skulle du trilla på en får du hojta till.

Idag hittade jag en jättefin ultragammal kaksprits i bläckplåt. Liknar nästan en gammal brandspruta i miniatyr... supersöt :) Vilket fynd för 20 kr *ler*.

Kram Jenny

Patricia Gray said...

Hi Ingela
How very beautiful!!

Gårdsromantik said...

Så vacker hörna!

Nu var det ett tag sedan jag kikade in hos dig -förstår inte varför min bloggkoll på dig inte fungerar - har väl för många!

Kram Maud

Design by E said...

wow så himla vacker bild,du har god god smak..trevlig vecka..kram E

Country French Antiques said...

I LOVE that little corner as I love all you do :)
Beautiful

Fransk inredning said...

Åh,så vackert! Stor Kram Susanne

ReminisceHeirlooms said...

What a beautiful post! :)