June 25, 2009

Olika behov eller uppfattning...

Detta är som bekant maken skötebarn, vårdas ömt med sekatör och kärlek....stocken lever och håller sakta men säkert på att överta trädgårdsbodens tegeltak. Många timmar  finslipas grenar och skott.....
och jag som tycker det är charmigt med lite hängande över mitt rostiga fynd...den tråkiga husgrunden fick nytt liv med den gamla grinden lutad mot sig. De trivs bra ihop...tycker jag ( maken ser fundersam ut - vad menar hon??)
Kärestan for glatt iväg för att inhandla ett par rhododendron för komplettering  till en rabatt, när jag beskådade resultatet undrade jag om de kom färdiga med automatisk bevattning!!??
Jag ...tycker det är fint med en gammal sliten soffa i trädgården att vila på i kvällssolen....maken undrar om den håller..han vill helst elektrifiera lyktstolpen istället.....nu ska ni inte tro att kärestan varken är professionell trädgårdsmästare eller elektriker, det bara verkar så......han har helt andra saker för sig till vardags!

Min kära mor som är väldigt förtjust i sin svärson brukar skrocka gott när hon ser honom i avklippta snickarbyxor och trasiga seglarskor!!

Oftast brukar familjen hitta honom på köksaltanen med sina sladdar...dom kommer vi inte undan!

Om några månader skall det skördas vinduvor igen, bara maken inte får för sig att bygga vinkällare!!

I så fall låtsas jag som ingenting.....

Det får
Ia


The espaliered vine is alive and well, being carefully nursed by it's master. My sweet husband is meticulously caring for it, making plans for the harvest. Labels perhaps?? Let's hope his plans doesn't include building a wine cellar! Seriously!!
Me, on the contrary, am trying to dress the garden with  some antique finds. 
The iron gate is French and old, stays outdoors also in the winter and adds a magic impression leaning on the foundation of concrete next to the house.

13 comments:

Lilla huset på prärien said...

*mutter* *mutter* Nej, du får sluta visa dina fynd som du har köpt eller kommit över (särskilt hos Per...) och hålla dig till dina arkitekturhistorier istället! Jag blir bara grön av avund hela tiden - lampor, porslin, skåp, plädar och nu trädgårdssoffor!! Nej, livet är inte rättvist märker jag ;)

Tag dig en god kopp kaffe i dina fina koppar och sätt dig o njut där på soffan idag, det hade jag gjort!

Kram J

Tulipa said...

Hej Kära du!
Vilken mysig och härligt lummig trädgård ni har!
Älskar det gamla med patina som du satt till din trädgård!
Det är ju det som gör trädgården så personlig och som ett rum ute.

Visst gör jag fina hjärtan...*ler* - det är ju Lena som lärt mig!

Trevlig dag!

Kram Mariette

Ingrid in Umbria said...

Cara Ingela,

Tack for att Du later oss kika over hacken. Precis sa har romantiskt ter sig en inbodd och karleksfullt vardad tradgard. Olika rum, en rostig grind som overraskar, grupper av mobler for vilostunder. Harmoniskt och mkt att vila ogat pa. Beundransvart att Din "alltiallo" (obs skamt!)beharskar pruning av vinrankor. Alla har pastar att det ar en konst i sig. Ge honom ett hurrarop fran mig! Trevlig helg och Bacione! Ingrid

Lusthuset said...

Din käresta hade jag behövt i Lusthuset för att få bukt med min vinranka som hotar att ta över hela huset. Jag brottas dagligen med dessa bångstyriga slingor. Var rädd om honom för en Handyman är bra att ha. Fint ser det ut med soffan...jättemysigt. Ha en skön sommarhelg. Kram!

atmosphere said...

Men han är ju flitig din käresta, annat kan man inte säga. Ja, och tänk om han får för sig att bygga vinkällare...då har jag något som kan passa. Det är vare sig elektriskt eller prunkande. Lovar att inte berätta för honom. Underbara gamla champagneställ i massiv ek...Maken smygläser väl inte bloggen?
KRAM,
Ingrid

Charlie said...

Your garden is so gorgeous and welcoming. Everything seems to whisper, "come in and stay a while." Have a wonderful weekend!

BTW- I think a wine cellar sounds marvelous :-)

rosenskära said...

Godkväll raring! Sitter här alldeles allena med en liten katt till enda sällskap och njuter av en helt underbar sommarkväll. utifrån hörs spelmansmusik, BAO har intagit Sofiero och det doftar knätofs ända till mig!

Besked om hemligheterna har jag inte fått ännu - semestertider du vet...

Jag måste nog säga att jag tycker att du och kärestan verkar komplettera varandra ganska bra i trädgården. Grinden och soffan är ju som gjorda för miljön och maken borde väl veta att gamla saker ofta är otroligt gedigna.

Stor varm kram
Lena

rosenskära said...

Jag håller koll på dig, bara så att du vet "får se om jag får med mig kärestan till auktionsveckan i Gagnef" - din räv!

/L

Ninni said...

Oi Ia,
vilken underbar trädgård ni har!Den där gamla grinden passar så bra till vinrankan! Undrar just var jag kan hitta en sån...I Belo har jag sett helt sagolika grindar men det verkar kanske lite svårt med transporten hem hit...
Såna händiga män som din ska man vara rädd om...det är jag om min:D.
Boa noite e bom fim de semana
Abracos
Ninni

Zelda said...

you maybe have long winter , but you have absolute beautiful summer !! , enjoy it ! no way to be indoor ! .
kuwait is now 47 48 in shadow , ,,, so you understand the early beach riding . ..

Peters Projekt said...

Hejsan Ia!

Vad spännande med egna druvor! Vad gör ni med dem? Vin? Russin?

För övrigt förstår jag till fullo din make när det gäller alltför slitna saker. Jag gillar det gamla, slitna men ibland drar hustrun hem exempelvis trädgårdsmöbler i trä, som passerat bäst-före-datum för länge sedan. Då är frågan "Håller den?" helt befogad.

Jag gillar också att dra el och att få se resultatet när man slår på säkringen igen och trycker in/vrider på knappen. Dimmerinstallationer har blivit min grej här hemma ;)

Tack för berömmet kring Elliots nya säng/skåp! De rostiga beslagen är faktiskt nya. Om man bor i Göteborgstrakten, är Beslagsspecialisten butiken man går till om man vill finna lämpliga beslag i valfri kategori. När det gäller beslag till lådorna, så landar vi nog på något lämpligt skålhandtag pga att lådorna är så djupa och därmed innehållsrika/tunga för en grabb på fem. Hade du valt knoppar?

Smörjer du in knäna emellanåt? ;) Jag tror nog att det får bli melodin för min del om det skall bli mer knäkrypande i samband med snickarpyssel på hemmafronten.

Ha en fin sommar du också tillsammans med nära och kära!

Vi hörs via det häringa internetz.

Peter :P

Renae said...

Oh my....your gardens are just beautiful and I love that iron gate. Your patio eating area looks perfect for an afternoon tea!
Blessings...

Renae said...

Your gardens are spectacular and I adore that iron gate. Your patio table looks inviting for an afternoon tea!
Blessings...