January 21, 2009

En dag på jobbet......

i verkstan, ser ut så här just nu med förberedelser, tillklippning, skisser med mönsterberäkning......det doftar ljuvligt som bara siden kan.
Egentligen har jag varit lite feg att beröra mitt arbete på bloggen, men nu när jag blivit lite avslöjad av den konstnärliga Maria med Gardiner&Draperier, som varit min leverantör av smidesstänger under många år och även blivit en god vän, öppnar jag dörren lite till min verkstad.

Stilhistoria är mitt område, nål o tråd mina redskap, noggrannhet o tålamod min styrka......

Får se om jag vågar visa mer.....här är jag i alla fall om dagarna som oftast.

 Ia i tyghögarna.


A day at work, starting up a new project, lovely rolls of crisp silk, hand made trimmings and tassels....custom made embellished hardware.......my tools are the ones of a fine needle, silk yarn and a sharp scissor......and some extreme perserverance.  

17 comments:

rosenskära said...

Nål och tråd är dina redskap och tålamod och noggrannhet dina styrkor. Ett rätt av fyra om man ska utgå från den löjliga gamla föreställningen att man trivs bäst med de som är lika en själv!
Noggrann är jag, men inget av det andra! Kan nästan se mig själv, sittandes med stora ögon, vördnadsfullt riktade mot dig där du sitter i väldiga sidenhögar och trollar med nålen!

Varför vill man det mest som man är sämst på?! Säkert för att min mamma, precis som du, var magisk med nål och tråd och oändligt tålmodig....

Jaja, jag kan annat! Skomakare bliv vid din läst!

Kramar/Lena

CHÂTEAU DE KONSTANSE said...

Spennende Ia,-vil se mer fra jobben din:-)

Elsker stoffer,-tunge som lette!
Syr du også selv?

Cat:-)

Paris Atelier said...

My very dear Ingela! What a glorious post. So pretty. I'm facinated by what you do and all of the lucious fabrics! Another inspiration you give us!
Best wishes,
Judith~

Lilla huset på prärien said...

Åhhhh... underbara tyg och vackra gardiner! DET njuter jag verkligen av. Tänk att få gå runt på alla dessa fantastiska arbetsplatser du med all säkerhet får besöka... jag ser dig i kungarum och presidentsalar :) Där passar du så alldeles utmärkt. Jag blir AVUNDSJUK på din uppenbara förmåga att sy o tråckla... där jag själv faller sååå kort tyvärr. Kan inte ens få ihop till en endaste liten gardin här hemma... köpte längder på Ikea. Hmm... det måste vara som att svära i guds hus förstår jag!

Jag vet inte vad alla andra säger men jag är absolut suuuugen på att se mera, mera.

Kram Jenny

Monique said...

Hej !!!!!
Åååååhhhh.....jag är glad att du visar oss detta......guuuuuu...vilka tyger....oj,oj.....
Skulle mycket väl kunna tänka mig dessa 2 i mitt ......badrum.....!!!!.....som är på ca: 6-7 kvm.........ja,varför inte....jag är lite tvärtom......gillar mycket glam o glamour i kök och badrum....och lite enklare,nedtonat i vardagsrum och sovrum......
Jag är glad att vi fick tjuvkika lite.....
Kram,
Monica i Rom

Ingrid in Umbria said...

Cara Ingela,

This looks promising! Peeping makes me still more curious. Please keep the door open in the future! Bacione, Ingrid

Anneli said...

Hej, Ia!

Äntligen!!
Jag har länge varit nyfiken på ditt jobb och din verkstad och ser fram emot att få se mer! Jag avundas dig som har förmånen att arbeta kreativt...det måste vara en underbar tillvaro att få skapa med sina händer och dessutom ha besitta de kunskaper som du har!!
-Det kanske inte är för sent att sadla om...en gång till;)!!
Maria gör verkligen de absolut finaste gardinstängerna och jag har också några smidesstänger, som jag beställt av henne! De är superenkla men jag gillar att man ser att det är ett hantverk!
Det vore jättekul att träffas på antikmässan!! Vi kan kanske rent av samla ihop ett litet gäng och ha en riktigt mysig dag där bland alla antikviteter...vi måste absolut höras närmare!!

Ha en underbar dag!!

Många kramar

ps. jag var bara tvungen att förstora upp dina köksbilder en gång till...saknar ord!!!

Monique said...

Hej !!!
Du har nåt att hämta hos mig....
Kram,
Monica

MARIA said...

Raring, så kan jag tuppa mig lite också...
Please open the door for us....
Kram Maria

Och till Anneli
Tack för fina ord. Urkul om vi kunde ses på antikmässan.

Maria

me and alice said...

Hej goaste Ia!
Jag håller med Anneli. Har också varit väldigt nyfiken på ditt yrke... Ska bli så roligt att få se mer! För det får vi väl!!! *fniss*
Ser underbart ut med allt det vackra tyget... Oj, oj, oj vad duktig du måste vara med nål och tråd. Jag skulle inte ens våga klippa i ett så vackert tyg!
Varma kramar /Suss

marie said...

Hej Ingela!
Du håller sån klass och stil och det är så kul och inspirerande att läsa dina inlägg. Älskar folk som besitter så mycket kunskap! Du är en stjärna inom ditt område. Jag har också köpt spotlights av Ingrid...såå fina, gör hela våran hall! Vilka tyger du får sy i! Det här huset känns inte som ett gardinhus så här är det ganska naket men ljust!
Ha det gott!
Kramar
Marie minlillaveranda

Ninni said...

Boa noite Ia,
du förstår att jag är glad att vara hemma:)
En urdålig Internetuppkoppling gjorde att mitt tålamod inte räckte till att ladda upp bilder i någon större omfattning. T.o.m. mitt vanliga IE här hemma känns blixtsnabbt i jämförelse.
Vilken härlig arbetsmiljö du har...blir smått avundsjuk. Siden,linne, nål och tråd, härligt kreativt!
Jag håller tummarna för att det blir en fortsättning från ateljen
Bom fim de semana!
Grande abracos, Ninni

drömmen om vitt said...

Låter som ett unerbart yrke och jag läste ju även ditt tidigare inlägg om hyllan och du så....så fin den blev skulle inte heller kunna lämna tillbaka den, finns det hjärteum så finns det stjärtrum:)
Trevlig helg1
Lotta

marianaskeramik said...

spännande!! jag ser gärna mer av ditt arbete
ha de bra
marianaskeramik

Monique said...

Hej !!!!
Hoppas allt är bra med dig........
Kollar upp komm. om det är svårt..........ja,konsollbordet är en höjdare och jag är verkligen rädd om det........
Besticken är gamla.....och har flera stämplar ,så jag antar att det är silver.......har alltid älskat gamla bestick och tänker försöka samla på mig lite nu......
Kram,
Moica i Rom

rosenskära said...

Kära Ia, målar jag gör bara till husbehov, perfektionist som jag är skulle jag ha väldigt svårt för att ta betalt för det jag gör, jag är ju ingen konstnär "på riktigt" liksom. Det blir mest sånt som passar hos oss, det jag vill ha kostar alldeles för mycket (Giacomettis måleri t ex...)

Inlägget till trots är vi faktiskt friska! En himla massa andra runt omkring som är sjuka däremot så jag säger peppar, peppar hela tiden!

/Lena

Patricia Gray said...

Hi Ingela
Thanks for your comment on my post Weekend in Vancouver. If you ever come to Vancouver, please let me know as I would love to meet you!!
Kindest Regards
Patricia