May 08, 2009

När tiden inte räcker till...

som egenföretagare är man sin egen mäster i mångt o mycket, man borde begåvas med extra armar och extra hjärnutrymme, men framför allt med en plats till rast o ro att ladda sitt batteri
I all röra har jag faktiskt skaffat mig en sådan plats.....mitt sovrum, där skall råda lugn och ro för själ o kropp och mitt behov av vila för ögonen har fått styra färgval och materialval.

I min yrkesroll blir färger i inredning ofta baserat på rummets eller kundens behov, vad de har till avsikt att  bruka miljön till. Här kan det skifta från kontor med stora beslut till en gemytlig stämning för en mindre sammankomst, många saker skall bara finnas utan att ta för stor enskild plats för sig, de skall helst smälta in i den totala inredningen och skapa en behaglig harmoni.....
gissa om jag behöver min batteriladdare emellanåt.

Färger är ett fascinerande ämne och kanske skulle kunna jämföras lite med konceptet Feng Shui, som är så populärt....inte helt olikt de olika elementen, fungerar faktiskt våra sinnen liknande med färgernas lära. En kulör har ju hur många nyanser som helst, och valet kan förändra det slutliga intrycket in i det oändliga.....spännande eller hur, hur mycket vi påverkas av så lite.

Alla har vi en färg som vi bär med oss, som vi dras till.......min palett går i grå nyanser, från Gustavianskt till pärlgrå....men många färger i jordade toner brukar falla mig i smaken också.

Vad har ni för färg?

Ia 

Working with interior design includes making choices colourwise for different purposes in a subtle manner. Colours have an enchanting way of being a part of one's personal enagement and very often unconsiously.

Speaking for myself, my bedroom is a space for re-charging my batteries, meaning less colouring and soft shades.

14 comments:

Ninni said...

Oi,
om jag hade bara en färg...
Men jag är nog som du åt det jordade hållet i grunden.
I heminredning.
Sen kan jag oftast inte motstå det röda-vinröda...i kläder och detaljer. Vissa gröna toner tycker jag också mycket om. Blått är däremot ingen färg för mig. Köper sällan någon som är blått.
Men jag skulle mycket väl kunna tänka mig ett eget sovrum i dina färgskala. Mycket vilsamt!
Hoppas du får en skön och vilsam helg!
Grande abraco, Ninni

Lilla huset på prärien said...

Grått är fint! Och vitt, svart, brunt, beige, grönt, gult, blått, turkost, rött... ja min lista kan göras lång. Jag har lika många färger som humörsnyanser :) Det är så jag gillar det! Olika färger för olika ändamål dock... har inte mycket starka färger i inredningen direkt.

Så är det även med musiksmaken - det är klassisk, rap, house, italiensk, opera och rock i en salig blandning!

Blir det någon träning när jag kommer eller? Ska jag ta med jympaskor? :)

Kram J

rosenskära said...

Naturens palett, fast ärligt talat skulle det väl kunna vara vad som helst... De färger jag håller mig till inredningsmässigt är nog desamma som du gillar. Inget guld kommer dock in i inredningen hos mig. I sovrummet vill jag gärna ha vitt och beige i olika toner. Sen kommer det någon accent här och var ljust grönt, lite rosa, något rött, ljust blått.

Idag fick en ny liten möbel komma hem till mig, jätteglad är jag för den!

Ha en skön kväll goa du!
/Lena

rosenskära said...

...det ska inte målas, det är fint som det är...;)

/L

Tina said...

Åh vilken underbar lampskärm på en av bilderna...I like... Tack för din kommentar. Det blir lugnt i helgen. Vi flyttar inte in i huset förrän den 27:e maj, så nu ska vi in och renovera först. :-) Kram Tina

Lusthuset said...

Så fina bilder helt i min smak. Det är just den färgen som är min favorit, grå-vit och ev någon pastellblå eller grön är fint. Jag vill ha lugn och behagligt omkring mig, i möjligaste mån. Jag har mitt "bibliotek" som är den plats där jag hämtar kraft och inspiration. Där har jag böcker, musik och datorn med alla mina bilder så här är jag ofta. Ha en skön helg. Kram!

Paris Atelier said...

Hello My Friend, what lovely and inspiring images. I have always loved the soft, crisp look of White on White but have always been a little scared to try it. So pretty! Have a lovely weekend!!!
xoxo
Judith~

Renae said...

Ingrid....
I found you on A Schematic Life and I too have 2 sons, am an interior decorator and my husband was a pilot in the US Coast Guard! So we have much in common as well1
I love your images...wish I could read your words!
Blessings to you...
Renae

Anonymous said...

Cara Ingela,

Lovely post! Tutto d'accordo! I would go for erath, sand, stone. All shades of grey. Love white - and black for effects(as you know)! Off-colours give me peace in mind. I wouldn't mind residing in your bedroom. Buon week-end & bacione! Ingrid

linnea-maria said...

Hejsan
Jo jag älskar också jordartstonerna och kimröksgrått. Men just nu är jag i någon slags pastellfas. Jag har inte varit mycket för rosa tidigare men nu har jag fallit för den mer dämpade stilen, rosa lagom mycket är fint. Ha en fin helg /linnea-maria

Anneli said...

Hej, Ia!

Naturnära färgpalett - det är min melodi! Känner precis som du att hjärnan och själen behöver lite vila, men jag lyckas inte med att smyga in starkare färger någonstans i hemmet...eller är svart en färg..?? eller grått kanske...;)??
;))...näe, jag har fortfarande inte tagit mig till Pers butik...misstänker att han har en hel del som skulle ropa högt efter mig, och då är det säkrast att hålla sig på den här sidan om länsgränsen:))
(Visst var det väl det som du misstänkte;)?)

Ha det riktigt gott, vännen!!

Kram

Zelda said...

YES INDEED !

rosenskära said...

Nu kan du tro att jag har funderat över vad du menade med "Humle, tillräckligt gammal..." tills jag insåg att jag hade skrivit om det välkända radarparet till Jenny!

Goa du - hoppas du har haft en fin helg!

Lena

Myownhome said...

Låter skönt med en plats där man verkligen får ro och vila. :) BIlderna ser ju jättehärliga ut.

Ha det bra