May 20, 2009

Nya lärdomar....

är aldrig fel säger man ju, men det är svårt att lära en gammal räv...eller hur det ordspråket nu går!

Är man van att styra sin omgivning med järnhand, är det i år med nya erfarenheter i form av ett diskbråck på gott o ont jag upptäckter att saker o ting fungerar i alla fall. Man tar till dråpliga nödlösningar och finner sig i att man har olika syn på vad som är den tänkta slutfinishen....det trodde nog ingen var möjligt i detta hus. Minst av allt jag själv....känner mig riktigt nöjd med insikten trots viss frustration.    Tur att vissa saker kommer så snällt och troget varje år, med denna buske inleds min vår officiellt.

Skönheten är kort och intensivt, så det gäller att spendera lite tid med henne.

Mitt gamla gullregn fick lite sällskap redan förra året, bra jobbat av maken.
Han fick bestämma själv...det är inte så ofta...sweetheart!

Herr Bolinders har fått sig en nyplantering också.... 

Hör ni hur jag låter, som om det bara var min trädgård......lärdom var det ju.

Nä, makens livsverk har faktiskt börjat spira, klicka på bilden så kan ni se antydningar till knoppar som brister, lite skillnad från förra bilden. Kärestan är nöjd o glad med sekatören i högsta hugg

Fast rätt roligt var det att upptäcka att murgrönan fått formen av ett fisknät vid omplanteringen och behövde redas ut i ett par timmar. Spaljén är i från Lene's butik Sophie och är ett par.
 
Sakta men säkert tas köksaltanen i bruk, kylan har inte släppt riktigt ännu och jag  intalar mig att det nog skall hinnas med......numera har jag blivit en mästare på att inte tjata...jag tror faktiskt huset gillar det!


Go o glad långhelg till alla Er,
Ia


Hi everyone,

we are heading for yet another long holiday in Sweden, Ascension Day.

This is the time of the year for some serious gardening while enjoying the sparkling bloom of the fruit trees.

The espaliered vine is improving on top of the roof in the back yard, to my husband's delight. I guess he is making plans already for the future harvest. I wonder if there might be some vinegar left from last season's wine making, a very good year by the way.

My porch is being prepared for the summer, slowly step by step, the weather is still to chilly but out-door living is soon to be I hope. 

Have a great weekend where ever you are!
  


 

9 comments:

rosenskära said...

Vi har olika skäl till varför vi blivit tvungna att släppa greppet och nå insikten om att saker och ting faktiskt fungerar även om de inte görs exakt så som vi skulle gjort dem... Det låter fjantigt när man skriver om det, men så blir det nog lätt när ingenting blir gjort om man inte tjatar sig blå eller gör det själv!

Jag hade en del fajter med min svärmor i början av vår relation men det berodde mycket på att vi var så lika i det här avseendet.

*nu gnälls det här vid sidan av mig, han vet att jag strax ska ut och hänga tvätt...*

Jag har jobbat några timmar idag och så ska vi fira Elsas namnsdag (Karolina). Jag hittade en bra bok till henne som hon snart kommer att få användning för, vi ska nämligen till Kristianstad imorrn och hämta något spännande!

Stor kram/Lena

Ninni said...

Oi!
Ibland kan såna tråkigheter som sjukdomar och skador ändå föra något gott med sig. Det är en nyttig erfarenhet att det går att göra saker på olika sätt och att det kan bli bra slutresultat ändå.
Vilken tur att vinrankan börjat spira!Så fina bilder från er trädgård! Nu räknar jag snart dagarna tills jag får återse min igen...både med fasa och längtan ska jag erkänna. Får nog intala mig att allt inte behöver åtgärdas första dagen...
Hoppas du får en fin långhelg! Här arbetas det som vanligt...
Grandes abraco
Ninni

Anonymous said...

Cara Ingela,

Lilla My.... med diskbrack. Hu, vilken kortslutning. Tur att Du kan slappa taget - i alla fall lite... Gissar att "omgivningen" vaxer med uppgiften. Skont att Du har en sund sjalvironi ocksa. Ti voglio bene, Ingela! Bacione, Ingrid

Love Your Homes said...

Cara Ingrid,
jag skrattar gott....flera gånger....kortslutning, hu!!!!
Du är skojig du!

Bacione Ingela

Renae said...

Ingela!

Thank you so very much for adding a few words in English! I adore your flowers, they add so much to the beauty of our homes don't they?

Thanks too for your sweet comment regarding our sons! Greg is my oldest and no he doesn't have any aspirations to fly nor does his brother, Geoff, who is 21 and still in college. I know my husband would have liked it, but I think since we moved so much over the years due to military, they didn't want to be in positions where moving was involved.

Enjoy your days away.

Blessings...

Lilla huset på prärien said...

Det ser fint ut där i din trädgård tycker jag! Och jag önskar att jag/min familj kunde få en sund släng av din "insikt" vi också. Här gormar jag och går på med stora piskan, annars blir ingenting gjort här ska du veta!! Eller skulle det, det i alla fall?

Jag provade iofs förra vintern med att inte säga någonting om bilen... det slutade med att den var utan vinterdäck hela vintern och blev körförbud på på våren... så jag vet inte jag! (om det skulle bli någonting gjort menar jag)

Nu när jag ser bilder från dig känner jag mig riktigt förbannad att jag inte får åka upp imorgon faktiskt :(

Största kramen Jenny

Lilla huset på prärien said...

Hallå kära du! Jag slås av att du är med i utlottningen av godisörhängen hos Alice :) Inte visste jag att du skulle klä dig i sådana örhängen?! Jag hoppas att du vinner bara för att jag skulle vilja se dig i dem *ler*

Jo tack... lite husmorssemester hade verkligen inte suttit fel. Nu är det Ringsjön runt som gäller nästa helg för mannen så det blir inte då...

Hörde också att du köpt nya fina lampor! Dags att visa lite på bloggen eller?

Kram Jenny

Renae said...

Thanks for visiting...I look forward to your next posting. I'll be out of town for a week!
Blessings...

Charlie said...

I can finally comment! Gorgeous photos of your garden and your terrace! You have an amazing green thumb... beautiful! Have a fun time in the sun:-)