August 11, 2009

Säg att ni vill se den......

denna nya franska film, Coco avant Chanel, berättelsen om hennes tidiga liv och begynnelsen av hennes myt omspunna karriär och imperium. En legend som skapade den moderna kvinnan efter att själv ha visat vägen.


Den-åh-så-underbara Audrey Tatou kommer nog många ihåg från filmen - Amelie of Montmartre - den charmiga komedin från år 2001.
Nu har hon slagit ut i full blom som "Coco" Gabrielle Chanel.  Tatou återger det tidiga 1900-talets klassiska klädstil med den hårt arbetande Chanel som gick sin egen skapande väg på ett magnifikt sätt. Än idag står sig "den lilla svarta" med pärlorna. Tidlöst, säkert kort......inte det första valet idag, men aldrig omodernt!

Gabrielle Chanel som avskydde korsetter och opraktiska kläder och material, var en noggrann tillverkare. 

Hon var storrökare och målade alltid sina läppar starkt röda, klädde sig gärna i feminina herrkläder såsom byxor och hatt, som den hattmodist hon var i början av sin karriär.


Karl Lagerfeldt som idag styr Maison Chanel övervakade kostymateljén under filminspelningen och lät sy upp denna klassiska dräkt till Audrey Tatou, som här syns i en scen inspelad i Coco Chanels privata våning i Paris. Idag bevarad till eftervärlden.

Filmen har redan haft premiär under våren runtom i världen......nu kommer den till de svenska biodukarna.

Premiär 18 september 2009 !!!!

Jag kommer att stå först i kön....... för att inspireras och drömma en stund....var kommer ni att vara???

Ia


Bonjour tout le monde,

finally the  release date is set for the film about Gabrielle Chanel's early life- Coco before Chanel, also in Scandinavia. September 18th!

I know  Patricia in Vancouver got to see it in April already.....I will do like her, I'm going be first in line at the box office this day...along with many others I believe. 

8 comments:

Lilla huset på prärien said...

Oj, oj - 18.e september, det ska jag skriva upp i min kalender för den vill jag ju inte missa. Ärligt talat så har jag inte sett Amelie från Montmarte så jag får väl ta och hyra den också. Har inte sett Kill Bill heller... får hyra den också. Ja, och så några andra filmer som jag av förklarlig anledning missat de senaste åren...

:)

Kram Jena

Bralliz said...

HEj Ia!
Gissa vem som kommer att stå först i kön bredvid dig? Jag, såklart!
Den filmen vill jag cokså väldigt gärna se :)
Kraaam Kraaaam Alice ♥♥♥

Vitbalansen - Helena said...

Åh, den filmen vill jag också se! Coco Chanel var ju verkligen stilsäkerheten personifierad, och Audrey Tatou (en av mina absoluta favoritskådespelerskor) kan inte vara annat än som klippt och skuren för rollen som Coco Chanel. Den filmen ska jag se till att se så fort som möjligt, tack för tipset!

Kram från Helena

Helt Enkelt said...

Chansen att jag kommer iväg till biografen är lika med noll.
Tar mej, av nån anledning aldrig den tiden. Det får bli på DVD.
Fördelen med det är att jag väljer mina snax själv och kan se den igen o igen.... ;)

Kläderna, stämmningen, och framför allt miljöerna, tror jag kommer att vara ENORMT inspirerande.

Ha det gott!

//A-M

MARIA said...

Jag kommer att vara avundsjuk. För då kan jag inte gå. Men sen finns alltid som tur är. Ser riktigt fram emot den. Tror nog att jag kan se den fler än engång.
Kram Maria

me and alice said...

Tjingeling goding!
Jadu här hemma talas det om den nu må du tro... *fniss*
Ja, vi ses väl bredvid dig i den kön antar jag. ;D
Kram Susanne

me and alice said...

Opps! Glömde svara dig häromdagen. Nej det blev inget lakan.... Istället klippte vi och klistrade och gjorde ett roligt collage... Blev uppskattat!
Kraam och godnatt höll jag på att säga. Sitter här och försöker hålla mig vaken. Fröken Alice har anlitat mig som chafför... Hon ska hämtas från kräftskiva kl. 01.00
Gäsp!!
kram Susanne Zzzz...

Ninni said...

Beleza,
inte står jag bredvid dig i kön kanske men se den ska jag absolut göra:) Audrey Tatou var otroligt charmig i Amelie från Montmartre. Det är en ljuvlig film!
Menar du att du hittat malajäpplen i Stockholm? det vore ju bra om längtan blir för stor :)
Bom noite!
Ninni