March 03, 2010

Tjuvar gör sig icke besvär....

i mitt kvarter. Jag vill ha min husfrid orörd, inga tjuvar ska tafsa i mina skåp o lådor!
Eller än värre tvinga mig att sitta inlåst om dagarna i det vackra vädret under sommarhalvåret!
Så idag har jag lydigt, efter kallelse, infunnit mig i tingsrätten för att vittna gällande ett inbrottsförsök som utspelade sig i kvarteret mitt i natten i kyla o blåst, med full uppsyn på första parkett från mitt köksfönster. Grannen sov!


Efter uppståndelse med snabba civilspanare o hundförare greps de fräcka typerna efter mindre än en halvtimme (DUKTIG HUND!!). De har suttit i förvar i flera veckor varefter härvan utretts.

Sturskt har jag idag konfronterat tjuvarna, 2 unga män (som jag ledsamt konstaterar är på väg att förstöra sina liv) och tittat dom djupt i ögonen under förhandlingen. Jag är inte värst lättskrämd (tyvärr säger min mor) (sådan mor sådan dotter säger jag) 
Lite obehagligt var det kanske.......men den som kallas som vittne är skyldig enligt lag att infinna sig och förhoppningsfullt kan kvarteret dricka sitt kaffe i godan ro i sina trädgårdar till sommaren.
  
Vet ni vad som var roligast......maken sov som en stock natten under hela inbrottsförsöket, med huset fullt av poliser och gatan blinkande av blåljus, lätt snuvad på konfekten!

Privatspanare Ia


I do not approve of thieves of any sort whatsoever, therefore I have today taken the stand at the District Court as a witness sworn to the truth and nothing but the truth!


Some weeks ago, in the middle of the night, I had the front row seat in my kitchen window, overviewing a burglery attempt being performed at my neighbourg's house, facing across the street.


Action speaks louder than words, a couple of minutes later the police showed up and to make a long story short - the cute police dog sneaked up on them and the two men were arrested on suspiscion of attempted theft.


Hopefully this block can continue enjoying having their coffee outdoors, when the summer is coming back. Although, it may take a while longer, the snow level is still ridiculously high. Public transports are running off schedule..when and if running.

12 comments:

Tulipa said...

Godkväll Käraste Privatspanare Ia!

Tänk om fler var som du! Jag tror alla skulle vilja ha dig som granne som läser detta!

All heder åt dig!
Jag kan mycket väl tänka mig att det inte var det trevligaste att göra, men en viktig sak för alla inblandade.

Vilka vackra koppar du visade i förra inlägget! Fantastiska!!

Och jag gillade den där antikhandlaren som skrivit fakta på "väggarna" mm, Det var ett smart och tilldragande sätt att få uppmärksamhet och samtidigt få fram fakta tydligt.

Sitter i sängen och läser en bok och skulle precis stänga av datorn, så fastnade jag här... Du har ju en värld full av skönhet...

Kram Mariette

Lilla huset på prärien said...

ha ha vad roligt ia! precis det där har hänt mig när jag bodde i min lägenhet i stan! där var det en man och en kvinna som klättrade in genom ett öppet fönster på bottenvåningen och började att kasta ut saker.

privatspanare jenny rapporterade det hela såklart - och blev kallad till tingsrätten :)

från spanare till spanare
over and out

rosenskära said...

Om du visste vad svårt det är att få rättegångar till stånd idag! En del av problemet är just att de som kallas inte inställer sig i rätten, då måste allt ställas in och skjutas upp till senare, så kan det hålla på i flera år innan det blir dom.
Jag tycker det skulle ingå i undervisninge i grundskolan att besöka en tingsrätt och sitta med under en förhandling, just för att se hur det går till, vi har så mycket föreställningar från medierna om hur rättvisa skipas.

Och du - jag kan aldrig få nog av bilder från ert underbara kök...

Ha en fin dag!

Lena

Vitbalansen - Helena said...

Bra gjort, Ia! Det behövs fler sådana som du, som både rapporterar och vittnar. Och jag håller med dig - duktig hund som spårade upp (antar jag) brottslingarna!

Kram från Helena

Anci said...

Ja, det är bra gjort. Jag hoppas att du känner det så också.

Är det ditt hem ? Det är väldigt fint.

Stor kram
Anci

Renae said...

Oh my goodness Ingela...that would be a bit frightening to watch.

Winter has indeed been long, I am ready for Spring too!

xx

Marieberg said...

Tufft och bra gjort, MVG säger jag som är lärare (yrkesskada...?) MVG får även de härliga kopparna i ett tidigare inlägg :-)

linnea-maria said...

Aplådos!!! Vilket civilkurage du visar! Man måste ställa upp för sina grannar, nästa gång kanske du behöver hjälp. Tänk om vi skulle behöva gå och vara rädda för repressalier. Vilket mardrömssamhälle vi skulle ha. Kram /linnea-maria

Mélanie said...

What a frightening story...
I love your pics. IS it your home ?

NataljaOblonskaja said...

Tjenare detektiven.
Lite kusligt och lustig berättelse på samma gång. Visst är själva tanken på att någon varit inne i ens hus otäck?? Ibland är rådiga grannar guld värda.
Ha en härlig helg.
Camilla

Önskedrömmar i hvitt said...

Ha' där fick dom - bra jobbat, och ännu bättre att det hela löste sig. Det är lite tråkigt dock att killarna med största sannorlikhet lär sig ännu mer dumheter när de hamnar i fängelset....
Du får jättegärna flytta in brevid oss och hålla koll på allt som rör sig, kanske du skulle kunna jaga bort älgarna som envisas med att behandla vår trädgård som deras privata smörgåsbord ;)
Älskade bilderna från er veranda! Ser att du har flera exemplar av de franska lamporna. De står högst upp på min inköpslista till våren, helt enkelt underbara!!!
Kram Maria

Det Vita Timmerhuset said...

Kikade runt lite hos dig när jag ändå var här. Vilken bra gej du gjorde. Alla vill nog ha en granne som du!!

Kram, Karin