March 22, 2009

Ibland bara händer det....

Den här bilden har jag tagit genom ett handblåst fönsterglas med fullt solsken utanför och har inte manipulerats på något sätt. Ser ut som morgondimma vid en sommarsjö, fast det är inne i mitt kök. Jag kliar mig fortfarande i huvudet och undrar hur det gick till.....
Det finns mer som jag funderar över hur det gick till, som.....

Att Ia har fått åthutning från högre ort och har truligt tjurigt efter allvarlig övertalning tagit på sig gympaskorna för att lära sig ett bättre liv o leverne

Ia avskyr att träna...!!!! Dessutom med överordnad och bestämma själv får hon inte heller göra, hon som inte kan vara tyst och alltid skall ifrågasätta det mesta.....undrar vem som får det tuffast.

Många runtom henne ler i mjugg......nickar lite lätt och med "vad var det jag sa blicken" i bästa samförstånd. En del till och med njuter nog lite av se Ia mästras till svett o tårar.

Nu vet de också att Ia är mycket envis och lojal emot allt och alla, så om ett par månader och lagom till sommaren skall de nog passa sig igen, när hon blivit stark och stursk igen.

He he he, den hämnden blir nog ljuv!!!

Så nu blir det lite slowgo med bloggandet en tid framåt......

Ha det gott alla,

från Tjuriga, truliga Ia


A photo of my kitchen cabinet, shot through an older pane of glass. Altogether it came out perfectly unexpected, but I am rather pleased with it after all.....

The blog will now be on a slowgo level for a while......there will be some occasional posts.

Take care,
Ia

21 comments:

CHÂTEAU DE KONSTANSE said...

For et nydelig bilde..litt magisk!
Er det ikke fantastisk hvordan solen leker seg med interiøret:-)

Jeg er heller ingen fan av trening, så takk og pris for at jeg har lille Selma som drar meg ut på tur*s*
Ellers er jo oppussing en fabelaktig måte å brenne kalorier på..thihi.

Lykke til med "prosjektet", og fortsatt fin søndag:-)

Lilla huset på prärien said...

Hej käraste Ia!

Japp hämden är ljuv och med tanke på hur envis du är så lär du få den också :)

TACK för ditt gulliga samtal härom dagen - jag blev så glad så jag var på gott humör hela resten av dagen sen *ler*

Vet du... de där muggarna jag ser på bilden, de är ju här från Mölle också. En annan keramiker som jag gillar starkt - och hemma hos henne har jag varit! Hon har ett helt UNDERBART hem också!! Lena känner henne lite. Så fina de är de där kopparna!!

Stor kram J

Lusthuset said...

Myckert vacker och stämmningsfull köksbild. Ibland vet man inte hur det gått till, det blir bara jättebra. Lycka till med träningen! Ha det bra. Kram!

Vitbalansen - Helena said...

Vilken fin effekt det blev! Härligt när man blir glatt överraskad av kamerans göranden :-).

Nu är min laddning med Ballerina Choko slut :-(. Känns som att jag kommer att köpa nya i morgon :-). Men du verkar ha slagit in på den sunda linjen, om än motvilligt? Men det är säkert bra för motivationen om du kan tänka att du minsann ska visa dem framåt sommaren :-). På´at bara!

Kram från Helena

Anneli said...

Hej, Ia!

Ja, ibland undrar man hur hur allting går till...men vad nu då...har du skaffat dig en personlig tränare...? Det var som...!!
Själv fick jag höra senast jag besökte mitt gym att jag finns på deras "problem -lista"! Syns inte jag till på ett par veckor så får jag uppmanande SMS om att jag snarast bör höra av mig...*haha* Rätt så bra egentligen!!

Lite byteshandel med dig tackar man inte nej till...;)
Jag sitter ibland och tråcklar ihop mina kuddar och om du är intresserad så kan du gärna FÅ en!! Jag hade helt glömt bort hur avstressande hantverk kan vara...har börjat göra mer och mer med händerna och det ger mig en så´n ro!!

Varmaste kramen till dig!!

rosenskära said...

Jag LIDER med dig, fast jag vet att det dröjer ett par veckor och sen tycker jag att det är skönt och viktigt. Framför allt kan det ju faktiskt vara skönt med träningsvärk i stället för annan värk...

Underbar bild, ibland har man tur som en tokig! Kerstins muggar är härliga, måste fota tårtfatet med de vita rosorna runt kanten när jag får tillfälle. Har du mjölkkannan i samma serie?

Kram/L

Tulipa said...

Hej!
Blev ett gammeldags ljus över det hela!
Tjusigt!
Alltid roligt att bli överraskad och att experimentera lite!

Låter som att du blev dömd till träning.
Men du ska se att du kommer att segra och njuta i slutänden.
Föt träning är ju faktiskt njutning när man "vant sig" - som det så tråkigt heter.

Kram mariette

Paris Atelier said...

I just love that image, it so pretty! You are so very talented and artistic. :) Have a beautiful weekend!
xoxo
Judith~

Ninni said...

Cara,
jag förstår dig! Jag är heller ingen träningsfantast men för att hålla kroppen i schack så har jag insett att det är säkrast att hålla igång. Så efter en tid så blir det nog bra;)
Boa noite!
Ninni

rosenskära said...

Det är något mystiskt/magiskt med dina kommentarer för precis i samband med att jag kollar datorn och upptäcker att du har lämnat en kommentar, jamar Sune lite extra uppfordrande! Mycket märkligt.

Idag har jag varit flitig och lyckats lägga ut lite grejer på Blocket. Every penny counts men jag gläder mig nog mest åt att slippa ha förråden fulla med bra-att-ha/för-fint-att-skänka!

Ge gaphalsen en puss från mig!

Kram/L

Zelda said...

you are a damn good photographer !!!! your kitchen is like a fary tale .. pretty rare for a kitchen ...

Monica said...

Hej !!!!
Vad kul att du tittar in.....ha,ha,ja ,fåfänga är vi ju såklat........det som var så kul , var ju det att jag var ju inte piffad alls......men man kanske ser snobbig eller stroppig ut......när man har tankarna på annat håll.......och sånt verkar männen gilla här......
Ha en bra dag......snöslask ,låter inte kul.....men ingen vår eller sommar är som den svenska......och snart kommer den dit med....
Kram,
Monica

rosenskära said...

You bet att mr Blueeyes ligger i sängen, helst med huvudet på kudden. På morgonen, innan sängarna blivit bäddade, backar han sig in under bolstren där det är varmt och skönt efter matte och husse. Sen får man tvinga ut honom när det är dags att bädda...

Och naturligtvis har du helt rätt, han matchar sänglinnet perfekt. Typiskt att just du kom på mig...!

Kram/L

rosenskära said...

Kunde bara inte motstå, lade in bilder på Sune i efterhand. Såg att du också blev berörd av Gúas inlägg...

/L

Patricia Gray said...

Your kitchen looks beautiful and I love the filtered light in the photo. Nice to hear from you.
Take care.
Patricia

MARIA said...

Superbild! rubriken fick mig att minnas en trisslott i väskan. Vann 25:-x 2. Fortsättning följer.
Kram

Anonymous said...

Cara,

Du ar beundransvard. Jag avskyr traning och blodsmak i munnen. Promenader ar vad jag stracker mig till. Da upplever jag ngt samtidigt. Ar ocksa jag en liten My. Kul med fototrixet. Jag trangtar efter en fotokurs. Vill kunna experimentera mera, otalig som jag ar att komma vidare... Ha det gott Ingela. Gissar att Du kommer ut ur traningen som en badnymf. Bacione! Ingrid

Lilla huset på prärien said...

Ha, ha - nej tv:n var på här också. Mannen deklarerade högt och tydligt att det hade inte stått någonting om tv-apparater när vi pratade Earth-hour... BARA lampor *skrattar*

Hörde du pratade med Ingrid på vägen hem! Vilken härlig dag vi hade!!

Kram Jenny

rosenskära said...

Vet du - historielektionen och K A Roos var faktiskt till dig!

/L

Vet du vad jag får som ordverifiering?! "Shecat"... a propå vårkatter.

Charlie said...

Hi! Beautiful shot and love your kitchen!

I wanted to send you an email but cannot find your email address. Just wanted to let you know that I am back home and feeling better. I hope you are well, cannot wait to come back tomorrow and read all the posts that I missed.

Charlie

Monica said...

Hej !!!!!
Du har nåt inne hos mig......!!!!!
Kram,Monica