October 02, 2009

Livet för en boknörd.....

kan vara tungt men är vansinnigt roligt. Antikvariat har en mystisk dragningskraft och det kan lätt bli förödande utflykter när man hade tänkt sig att "bara titta lite". Den här boken missade jag för flera år sedan.
Loppisar är inte sämre de, är ofta underskattade och priserna i de närmaste symboliska. Mina böcker i kulturhistoria o hantverk är ofta köpta här!

Antikmässornas utställare har ofta riktiga godingar med sig. Vi är många som hummar o suckar i bokhyllor o lådor......

Snart är det bokauktion med en stor samling från ett gammalt herrgårdsbibliotek, jag har hittat något litet och ovanligt med 200 år på nacken jag sökt i snart 20 år. Kanske turen är på min sida.....

Jag har lagrat lite inför höstens läsning vid brasan och mitt kvällste med Kletus vid fötterna. Ovan böcker är ett axplock...

Ia


I'm a big fan of Amazon.fr and it's bookstore.

Here is a selection of fine books I have chosen to read this fall, bundled up in my armchair by the fireplace with a nice cup of tea and the housecat.

The pictures are magnifying...click and you will be able to read the title and it's author.

10 comments:

Renae said...

Oh these are good ones. I especially like the French Decor, will have to add to my collection!
Do get your boys dressed in Pink!
Blessings...
xo

Lilla huset på prärien said...

Underbara böcker! Jag har kanske inte samma passion som du har men jag gillar att titta i böcker som är fulla av inspiration och nog tycker jag om att fängslas av en riktigt bra roman då och då :)

Nu är det riktig helg för mig även om jag bara jobbade två dagar förra veckan. Nästa är första hela veckan men det kommer nog att gå bra :)

Ha en riktigt skön helg!

Kram Jenny

Anonymous said...

Cara Ingela,
Aah! We do have things in common! Tar med tom vaska till Sthlm mitten av oktober. Lista skriven. Jag letar nyskrivna romaner - for bokklubben (och mig sjalv forstas, men ar svag for vackert foto - tradgard, inredning... You put me in the mood, cara. Grazie! Buon divertimento e buon fine settimana! Ingrid

The Secret Garden said...

Ja det är en speciell känsla med böcker. Att bläddra i och titta på vackra bilder, läsa, eller bara ha gamla böcker liggande framme. De kan vara riktiga smycken.

Lusthuset said...

Stön!! Vilka böcker! Vill ha, vill ha!! Älskar loppis och antikvariat. Var på loppis idag och hittade några gamla mysiga bakformar så nu står en vacker nybakad äppelkaka och väntar. Här skall det bli storm så det låter ju som det vore passande med brasa även om jag inte har någon Kletus att ha i knät...stön igen!! Ha det så skönt i helgen. Kram och tack för alla fina bilder!

Bralliz said...

Jag älskar fina inrednings/mode böcker och tidningar!
Det är så härligt att bläddra i dem, speciellt under vintertid framför brasan :)

Kraaaam Alice ♥

Ninni said...

Visst blir man sugen...böcker med vackra bilder, tidningar med heminredning, trädgård och foton...jag vill ha allt. Eller en härlig roman att försjunka i. Det passar så bra nu den här årstiden.
Ha det så skönt med Kletus och tekoppen!
Kramar!

~~♥ Mamma Millan ♥~~ said...

Så härliga böcker!! Mysiga bilder så!

Kramis Millis ♥

Made in Persbo...Carina said...

Å vilka underbara böcker. Den med det broderade linnet hade varit ljuvlig att äga...fast ändå kanske nästan smärtsamt, för jag vet att jag skulle bli sjuk av längtan efter de mest fantastiska vitbroderier...

Kram, Carina

zinkbaljan said...

Ohhh vilka böcker! Det är något visst med böcker!!Fina bilder! ;=)

Kraaaaam