October 07, 2009

Med händerna som redskap....

och med passionen för skapandet.....känslan av göra sitt yttersta för att glädja sin kund.....är en stolthet.
Ibland vill man inte riktigt klippa i tygerna...utan bara slänga upp dem på bordet....röra runt i grytan .....avnjuta och känna lite. Vackra tyger är ögats och handens skatter!
Suckar lite tungt innan jag påbörjar arbetet......sen är man snabbt igång och passionen har tagit över igen.My latest project before being cut......some times I find it harder to get started, some textiles are sublime and very rare to find.....I better stay focused.

Only passion creates perfection.....no matter what you do, you will never be satisfied unless you put your whole heart into it.

11 comments:

Lilla huset på prärien said...

Åhhh... jag kan riktigt se dig stå där nere i arbetsrummet med alla de härliga tygerna. Jag måste erkänna att sedan du visade mig det där vackra linnetyget har jag väldigt svårt att förlika mig med någonting annat faktiskt. Så underbart vackert!

Själv går jag keramikkurs nu på tisdagar och då känner jag lite samma känsla. Jag går helt in i det och glömmer tid o rum. Det är mysigt och härligt men passion... det vet jag inte... min passion är nog en massa saker. Går inte att välja en ;)

Kram Jenny

Bralliz said...

Super snygggggt!!

Kraam alice ♥

The Secret Garden said...

Joo, ett tyg som får falla fritt, med lite tillknycklig här och där, är nog det allra vackraste. Eller att bara knöla till det litet och lägga det på ett bord och liksom låta det rinna över kanten och svämma ut över golvet. :) Vackra tyger tycker jag kan vara minst lika viktiga som möblemanget.

Anonymous said...

Cara Ingela,
Passion och hantverksskicklighet. Two sides of a coin. Forstar att Dina kunder ar helnojda. annars skulle de aldrig vaga lamna dessa dyrbara textilier i dina hander. Brava ragazza! Bacione e buon fine settimana, Ingrid

Hanna said...

Vackra material!
Hanna

linnea-maria said...

Så njutningsfullt du beskriver ditt arbete :) /linnea-maria

Ninni said...

Oi Ia,
jag skulle nog inte ha hjärta att klippa i alla dessa vackra tyger. Tänk om det skulle bli fel!
Men med din skicklighet är de i trygga händer. Vad härligt det låter när du beskriver ditt arbete...vad skönt det måste vara att njuta så av vad du gör.
Vår packning har ännu inte lämnat Brasilien...
Maken fick ett mail häromdagen att den snart(!) skulle lastas på båten. Nu är det ju snart två månader sedan de var hemma hos oss och packade. Men det gör inget, vi har ännu inte berett plats för innehållet. Vi har börjat så smått nu i helgen att plocka ut sånt som ska till loppis och insamlingar. Men vissa saker är sååå svåra att göra sig av med.
Grandes abracos,
Ninni

atmosphere said...

Passion för skapande, jo tack min kära, det känner jag allt igen.
Vilka levande, talande bilder. Jag njuter i fulla drag, och måste också erkänna att jag fått upp ögonen för tyg, och inte vilka tyger som helst, efter besöket i din verkstad. Tröstar med med att Rom inte heller byggdes på en dag...
Största kramen från
Ingrid

Ana Balbinot said...

Ingela,
Thanks very much for your comment!
Beijos do Brasil

Monica said...

Hej !!!!!
Uuuuuunderbart vackert...suckar jag med,kanske av en annan anledning.......så underbart , med vackra tyger......
Och tack,för Bublé......har alltid älskat honom.......
Kram,Monica

Anonymous said...

Vilket vackert tyg, jag skulle vilja ta i det, känna det mellan fingrarna!

Det vita snörmakeribandet är också tjusigt. jag köpte själv ett par meter av ett liknande för flera år sen. Vet inte vad det ska anvädnas till än - det är härligt att bara äga det och titta till det ibland!