December 19, 2009

Med solens respekt.....

mötte mig denna lätt snöklädda vackra ängel härom morgonen när jag klev ur bilen...
Hemma i huset är det sparsamt med juldekor, men just min ängel har fått en speciell plats i år.

En dam som snart kan kallas antik i vårt hem....hon har hängt med i många år och vårdas ömt.

En och annan amaryllis får hjälpa till i jul...granen är utröstad av praktiska skäl. Trodde jag väl aldrig..,men det är rätt ok denna gång.

Julstämning tror jag vi får ändå, maten lär det nog inte sparas på, om jag tror maken rätt och denna veckas papperssamling.

Kletus hejar på i matlagningen, det delas med friskt bland skrovmålen. Han är listig den rackar'n! Vet han att han får precis som han vill, flera gånger ibland. Vad den ena inte vet behöver ju den andra inte veta. Kylskåpsfilosofi med andra ord.......

Så till julefrid,

önskar vi er

a Merry Christmas,

from Ia o Kletus


A few glimpses of this year's Christmas decoration of the house, I have chosen very few things by natural causes. Instead the main focus will be preparing the food, setting an inspiring table and having a convivial time with friends and family.
Our housecat is helping out, keeping an eye on the fridge....there is always a bite hidden in someone's hand for him to chew on.

11 comments:

Bralliz said...

Super härliga bilder du visar Ia! Jag älskar bilderna i förra inlägget, helt underbara :) Och söta lilla kletus får också vara med :)
Ha det bäst!
Kraaam Alice ♥

Anonymous said...

Cara Ingela,

Buon Natale, anche a te! Har ar ocksa sparsmakat. Gran har vi inte haft pa manga ar. Blommor, ljus o mat - ger hogspanning. Att doma av Kletus husses kvitton, blir det en frojdesam jul. Ha det gott och skam bort Er! Bacione, Ingrid

rosenskära said...

Godmorgon min kära! Sitter här i fåtöljen med Sune bredvid mig på armstödet - lite sur är han för skinkan var slut i morse och den vällagrade prästosten var visst lite för skarp i smaken...

Full i skratt blir jag av S' kvittohög - ska ni ha öppet hus i helgen? Fast nog blir det lätt så när man ska göra olika sillinläggningar och den där stjärnanisen var slut.

Jag är äntligen ledig för julen. Idag ska jag på klappjakt i det stora köpcentrat, bara att ta ett djupt andetag och vässa armbågarna.

Förresten tror jag att tredje omgången hyacinter och amaryllis är överblommade nu, får vara blomlös nu till på onsdag!

Stor varm kram
L

Zelda said...

you made bills romantic :-) !!!

Lilla huset på prärien said...

Ingen gran?! Det vet jag inte om jag hade klarat mig utan... jag älskar granen varje år och doften som följer med den. Det är nog den enda saken jag inte skulle kunna klara mig utan på julen faktiskt... ja och kanske maten då :) Fast hyacinter älskar jag ju också...

Jag önskar dig och hela familjen en riktigt GOD JUL av hela mitt hjärta - lova att krama dem alla!

Kram Jenny

lottens vita och gröna said...

hej ia!
tycker ängeln gör sig fantastiskt fin där i den vackra kupan, kan tänka mig att ni har det juligt vackert! ha det gott, varmkram lotten

Made in Persbo...Carina said...

Å är din mamma en gammal bilkårist! Jag med faktiskt! Nu har jag dock inte varit med på ganska många år. Det funkade inte sen jag skaffade djur att åka iväg och vara borta på kurser och körningar.

Jag är så tacksam att vägverket sänkt hastighetsgränsen på vägsträckan till 80. Hade det varit 90 kanske det inte gått så bra.

Ha det gott och hoppas du får en finfin jul!
Kram, Carina

Tulipa said...

Hej Ia!

Klart Kletus ska vara med...

Har du en kockande man? Låter väldans bra tycker jag!

Och den där ängeln..mmm..så vacker...

Önskar dig en skön och fridfull jul!

Jo just det...vi har inte hängt i en stege...*hihi*..det har använts en kran till att få dit belysningen...lite lättare...

Julkram Mariette

Marieberg said...

Kylskåpsfilosofi det känner jag så väl igen... ;-) Hans Majestät och vi andra på Marieberg önskar vackra och söta Kletus och alla er andra en riktigt God Jul.

Ninni said...

Oi,
vad mysigt ni ser ut att ha det på dina fina bilder! Av kvittohögen att döma så sparas det inte på den goda maten heller:)
Hoppas ni alla får en riktigt skön jul!
Feliz Natal!
Ninni

Lilla huset på prärien said...

Hej Ia!

Tusen, tusen tack för det fina julkortet - det värmde mitt hjärta! Själv har jag inte fått tummarna loss och skicka några julkort alls i år. Dessutom vägrar jag att stressa så morgondagen får bli vad den blir. Vi har granen och vi har klapparna, det är viktigast för barnen :) Sen kommer vi inte att svälta heller...

Största kramen Jenny