September 21, 2008

Gåva till maken......

Jag har varit snäll och "oegoistisk"...sist jag var på antikstråtaffär. Eller vad kan man säga när jag hittar en riktigt god gammal industrilampa hos Knut&Svea......hur skulle jag nu motivera detta hemma.....tur att man då kan vara kvick i huvudet när man som mest behöver.
Jag visste med ens att den skulle passa perfekt i vårt kök och när det gäller belysning är kära maken inte sen att hänga på.
Så med lampan i högsta hugg kommer jag hem och triumferar att jag har hittat en present till honom......och undrar var han tycker den kan passa.....var tror han om ovanför för ena dörröppningen i köket.
Här provar vi och tittar . - Jaaa, det blir nog väldans bra, tycker han.

Vad tycker ni? Grovt möter grovt, det gillar jag.

Det här är en gammal yttervägg med originalfärg sedan 1916 som vi plockat fram.
Huset byggdes till med huskropp på 50-talet och när vi började riva invändigt för köksbygge hittade vi vägg och mötande taktegel, vilket gjorde att vi även tog bort innertaket för att få glädje av takstolarna.
Nu återstår lite omdragningen av el. Tur att maken gillar sånt och att han också samtyckte till mitt lilla val. ( Jag misstänkte dock det).

"Oegostiska" lilla Ia


Having a passion for old industrial lamps, can never be hard to understand.
Even the ones in need of new electronical device, will not stop me.
They are so hard to find, I just jump with joy every time there is one available.
I share this particular interest with my husband and bought him this sweet, rough one and he adored it as a present. Lucky me!!!!

9 comments:

Lilla huset på prärien said...

Men Ia! Vilken fantastiskt snygg lampa du har hittat. Som VANLIGT hittar du läckra saker... SÄRSKILT hos Knut & Svea. Jag har också en snygg industrilampa på lut... men den skulle behöva lite "el-fix". Men då skulle ju du kunna skicka hit din kära make! ;)

Jag får se om det blir business av men jag är ganska sugen - även om MIN käre man inte skulle kunna fixa med omdragningen...

Kram Jenny

rosenskära said...

Det låter som att ni känner varandra väldigt väl och kompletterar varandra. Du handlar och han fixar till om det behövs och ni njuter tillsammans av resultatet. Kan det bli bättre?!

Snygg lampa, den hade jag också blivit glad för.

Ha en skön söndagkväll!

Lena

MARIA said...

Tihi & haha. Och så kramen!
Maria

Anonymous said...

Carissima,

You are Just Peachy! Jag har en fruktkorg till Dig. Titta, får Du se! http://wwwricciericicom-ingridj.blogspot.com Bacione, Ingrid

rosenskära said...

Hej Ia! Tack, du förstår att jag har frossat i en massa gullegull... Fast du må tro att jag har varit trött på allt rosa i omgångar, jag lät dem frossa färdigt, sen var rosa febern över.

Vi har också ett fadderbarn, Malti som bor i Indien (nu skäms jag lite, det var länge sedan vi skrev...). Via Barnfonden och det funkar jättebra. Förra julen fick barnen ge gåvocertifikat till mormor och morfar. Mormor skänkte tolv hönor och morfar en get. De har ju redan allt de behöver och det blev en uppskattad "gåva".

Jag kör alltid försiktigt - men fort!

Kram Lena

Ana Balbinot said...

Hi Ingela! Thanks for visit my blog. I told my husband that you had a lot of fun reading his blog, and he was very glad with!
I like very much your blog too!
Hope you have I nice and warm week

Kallholmen said...

Kvinnans list...... jätte fin lampa har tyvärr inte varit till knut och svea men planerar att ta mig dit nästa gång jag är i stockholm.
Kram Malin

Gårdsromantik said...

Jasså du kör med det knepet också!;-)

Lampan var perfekt där - tur att han har så bra smak maken.

Kram Maud

Lilla Blanka said...

Hej!

Japp den är supersnygg!
Hihi smart gjort:)

Kram
Mia