September 04, 2008

Pricket över i:et

Att jag brukar röja o plöja antikmarknader o loppisar är något min familj o släkt har haft överseende med i alla år, men när jag börjar gräva in under prång o bråte tycker det oftast att det blir lite ansträngt.

Så allra bäst kan jag attackera mina skattjakter när jag i min ensamhet hugger in i härligheten, lyckligt oviss om världen utanför en liten stund, vänder upp o ner på allsköns bråte.

Då kan faktiskt en sådan dylika ting poppa upp, eländig o dan var den, full i halm och annat gammalt ladugårdsskräp. Då kommer min magkänsla fram, som gammal hantverkare har man med tidens tand fått en tumstock inmatad i fingrarna, så den gamla överblivna krönlisten ( till en rak spegel, en soffa eller...och vad den nu gjorde i ladugården för den delen) skulle bli en fin detalj till en gammal kammardörr hemma i huset.

Och så blev det, den passade precis visade det sig.  
Den här gamla krönlisten från ett annat tillfälle, har jag övertalat snickaren tvinga in över dörren till köket.
Defekt, men charmig.

Lösa överstycken kan man göra mycket roligt med,
Ia

Today's pictures show what you can achieve, when using old remaining parts from furniture, such as these crests. They were found in antique markets, in a terrible shape, but once restored they now serve a different purpose and embellish the top of some doors in my house.

7 comments:

Lilla huset på prärien said...

Kära Ingela!

Du gör alltid de finaste och smartaste små lösningar. Superfina blev dina dörrar. Min favorit måste nog vara den understa. Hjärtat klappade snabbare också av att se det vackra skåp jag tycker mig skymta på insidan av dörren och de maffiga bjälkarna i taket. Vad är det där andra lilla som syns? Järn och en stjärna...?

Nu är det dax för mig att gnugga grusen ur ögonen och ta min andra kopp kaffe :)

Kram på dig.

P.S. Tack för din gulliga kommentar om farmor. Hon är verkligen fantastisk! En riktig krutkärring... hon har spelat i landslaget i handboll ;) D.S.

rosenskära said...

Tack för tipset om att rota i värsta bråten och hitta finaste fynden! Sitter just nu och funderar på vem jag känner som kan vilja ha "hjälp" att rensa...

Jag inspireras verkligen av din blogg. Både av all kunskap du delar med dig och av din stil. Det blir så mycket roligare när man vågar sväva ut lite och plocka in "gökungar" i boet.

/Lena (som faktiskt börjar blogga själv nu...)

rosenskära said...

Tack Ingela för att du tittade in!
Visst är han ALLDELES OERHÖRT stilig vår Sune. Jag lovar dig - bilderna kan inte göra honom rättvisa, hans blå ögon är svåra att fånga på bild!

/Lena

LillaFlisan said...

Men vilket ögonmått du har och vilken bra ide´! Jag har en massa konstiga delar till allsköns möbler och attiraljer ligger i källaren efter morfar och många är visserligen vackra men jag har ju aldrig tänkt på dem i andra användningsområden. Det gör jag nu!
Ska gå ner och botanisera lite när andan faller på...
Kram Flisan

Ninni said...

Olá!
Men vilka fina idéer du delar med dig av! Det hade jag aldrig kommit på.
Man vill se mer när man tittar den undre bilden...jag håller med om att skåpen ser jättefina ut. Och det ser verkligen intressant ut med takbjälkarna.
Tyvärr måste jag säga att bilden är inte tagen hemma hos mig. Jag hade verkligen önskat mig ett gammalt hus med en skön veranda, men vi bor i ett nytt 16-våningars hus. Bekvämt och fräscht men inte så charmigt.
Bom fim de semana! Um abraco, Ninni

parisapartment said...

Your blog is just beautiful! Glad we discovered each other!

Vitbalansen - Helena said...

Vilken bra idé, och vad snyggt det blev! Det måste jag lägga på minnet :-).

Ha en fortsatt fin tisdag!